Arçelik Tahta Mikrofon Kullanımı(Faz3)


OPS (E-Tahta bilgisayarı) kulaklık girişine, mikrofon veya kulaklıklı mikrofon takılabilir. 

 Yazılım için tıklayınız;

Kurulum yapmak için;

  • Kurulum dosyası bu sayfadan indirilir.
  • Pardus yetkili bir kullanıcı ile oturum açılır(önerilen kullanıcı : etapadmin). 
  • Dosya rar'dan çıkarılır. 
  • Başka bilgisayarda çıkartırsanız sorun yaşarsınız. 
  • Çıkarılan dosyalardan Kur dosyası çalıştırılır.
  • Oturum açtığınız kullanıcı şifresi yazılır.
  • Kur butonuna basılarak kurulum yapılır.
  • Sitem yeniden başlatılır.
  • Bu işlemlerden sonra aşağıdaki adımları gözden geçiriniz..

 

Jack’ı kulaklık girişine taktığınızda otomatik bir menü açılacaktır. Açılan menüden daha detaylı ses ayarı yapmak için Ses Ayarları seçeneği seçilir. Detaylı ses ayarı yapılmak istenmez ise kendinize uygun Ses aygıtını seçebilirsiniz. 

Not: Jack’ı çıkarıp/taktığınızda her defasında Ses Aygıtı Seç menüsü ekrana gelecektir. Uygun olan ses aygıtınızı seçiniz.


Ses ayarları menüsünden, Çıktı başlığının altında yer alan seçeneklerden ses çıkışını E-Tahta hoparlörlerinden almak yerine kulaklıktan almak istenirse Kulaklıklar seçeneği seçilmelidir. 

Uyarı: Kulaklıklar seçeneği seçildiğinde E-Tahta üzerinde bulunan hoparlörler devre dışı kalacak ses sadece kulaklıktan gelecektir. 

E-Tahta hoparlörlerinden ses gelmesi istenirse Ses çıktısı HDMI/DisplayPort 2 olarak seçilmelidir. HDMI/DisplayPort 2 seçimi sesin E-Tahta hoparlörlerinden gelmesini sağlayacaktır.


Girdi başlığı altında mikrofon ayarlarına ulaşabilirsiniz. Mikrofon yada kulaklıklı mikrofon seçeneklerinden hangisini kullanıyorsanız o seçeneği seçmeniz gerekir.


 

Yorumlar

  1. Hocam merhaba, Faz3 tahtaya yukarıdaki programı kurdum. USB mikrofonu taktığımda yukarıdaki Jack seçme kısmı gelmedi. Yine de Ayarlar kısmından buldum. Ancak yine de Zoom'da ses iletmedi. Sebebi ne olabilir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam kusura bakmayın.. geç cevap oldu. dijital analog giriş seçenekleriyle alakalı olabilir. sistem ayarlarında dijital giriş seçili zoom üzerinde analog olabiliyor. bende böyle bir sorunla karşılaşmıştım. benim aklıma gelen bu var şimdilik..

      Sil
    2. Faz 3 te belirtilen program ile kurulumu yaptım. Ancak girdilerle mikrofon görünmüyor.

      Sil
  2. Merhaba ben windows kullanımında bağladığım mikrofonu "bu aygıtı dinle" özelliği ile pc hoparlöründen ses gelmesini sağlayabiliyorum. Ama bunu akıllı tahta da nasıl yapacağımı çözemedim. İstiyorumki sınıfta mikrofonla okuma çalışmaları yapabilelim. Bu konuda bir fikriniz ya da öneriniz olabilir mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

..